کمپین مردمیِ #کرونا_را_شکست_میدهیم   محمدرضا جلائی‌پور   (نسخه خلاصه‌ شده)   آن‌چه در ادامه می‌آید ۱۰ اقدامی است که با بهره‌گیری از تجارب موفق سایر کشورها و نظر کارشناسان در این مرحله ضروری و موثر به نظر می‌رسد و تعلل عموم شهروندان و نهادهای حکمرانی در اجرای آن‌ها می‌تواند هزینه‌های سهمگینی داشته باشد

کمپین مردمیِ #کرونا_را_شکست_میدهیم
 
محمدرضا جلائی‌پور
 
(نسخه خلاصه‌ شده)
 
آن‌چه در ادامه می‌آید ۱۰ اقدامی است که با بهره‌گیری از تجارب موفق سایر کشورها و نظر کارشناسان در این مرحله ضروری و موثر به نظر می‌رسد و تعلل عموم شهروندان و نهادهای حکمرانی در اجرای آن‌ها می‌تواند هزینه‌های سهمگینی داشته باشد.
 
۱- تشکیل کمپین مردمی «کرونا را شکست می‌دهیم» برای ارتقای آگاهی و همبستگی و همکاری عمومی شهروندان برای کنترل رشد کرونا. ‌مشاهیر هنری و ورزشی، مبتلایان شناخته‌شده، روشنفکران، اینفلوئنسرهای رسانه‌ّهای اجتماعی و عموم شهروندان می‌توانند برای پیشگیری از ابتلا یا درمان آسان‌تر کمک‌های موثری کنند.

 ۲- کمپین #در_خانه_بنشینیم اگر با حمایت گسترده‌ی همه‌ی رسانه‌ها و پایبندی مسئولانه و داوطلبانه‌ی شهروندان در این دو هفته ترویج و جدی گرفته شود ضربه‌ای کاری در جهت شکست دادن کرونا است.
 
۳- تعطیلی مدارس و کار، ضرورت سرگرم کردن کودکان و بزرگسالان در منزل را افزایش می‌دهد. پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده‌ و جذاب آرشیوی و جدید از چند شبکه‌ی صداوسیما، رایگان شدن تماشای فیلم و سریال آنلاین روی فیلیمو و نماوا و سایر پلتفرم‌های فیلم و سریال آنلاین با تامین پهنای باند رایگان توسط وزارت ارتباطات، افزایش دیدارهای دونفره و گروهیِ آنلاین میان اعضای شبکه‌های دوستی و فامیلی و کاری، برداشتن (ولو موقت) پارازیت‌های ماهواره و فیلترینگ اینترنت، برگزاری کلاس‌های آنلاین و تلویزیونی برای دانش‌آموزان توسط وزارت آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی غیردولتی، تشویق همه‌ی شرکت‌ها برای ارائه‌ی تخفیف خرید آنلاین، انتشار لیست‌های پیشنهاد کتاب و فیلم و خواندنی‌ها و دیدنی‌های آنلاین توسط شهروندان برای خواندن و دیدن دیگران در مدت خانه‌نشینی و انواع ابزارهای خلاقانه‌ی تقویت‌کننده‌ی روحیه‌ی عمومی برای این همکاری ملی می‌تواند به این هدف کمک کند.  

۴- تعطیلی موقت فوری همه‌ی مدارس، مساجد، بازارها، ورزشگاه‌ها، ادارات، زیارتگاه‌ها (از جمله در قم، مشهد و شیراز)، انواع گردهمایی‌ و انواع جمع‌های حضوری شهروندان در همه‌ی فضای عمومی و خصوصی کشور تا زمان کنترل رشد کرونا.
 
۵- پرهیز از سفر (به ویژه «از» و «به» شهرهای پرمبتلا) و الزام همه‌ی شرکت‌های فروش بلیط هواپیما و قطار و اتوبوس و هتل برای لغو بدون هزینه‌ی بلیط‌ها.
 
۶- لغو همه‌ی عروسی‌‌ها (با الزام تالارها به بازگرداندن بیعانه)، مهمانی‌ها، کلاس‌ها،‌ سخنرانی‌ّها و مراسم‌ّهای جمعی.
 
۷- راه‌اندازی «سامانه‌ی تلفنی کرونا» توسط یک یا چند شرکت‌ خصوصی (که می‌توانند کال‌سنترهای پرکارمندشان را تغییر کاربری موقت و فوری بدهند) و افزایش کیفیت و کمیت خدمات‌رسانی سامانه‌ی تلفنی وزارت بهداشت برای کرونا (شماره تلفن ۱۹۰).
 
۸- منع فوری ملاقات حضوری در همه‌ی زندان‌ها، گرم‌خانه‌ها و آسایشگاه‌ها و تمهیدات سخت‌گیرانه برای پیشگیری از ابتلای ساکنان آسیب‌پذیرتر این محیط‌ها به کرونا.
 
۹- طراحی فوری اپلیکشن ملی کرونا، مشابه نمونه‌ی موثر چینی‌اش، توسط یکی از شرکت‌های پیشروی فناوری اطلاعات (مثلا کافه‌بازار) به منظور استفاده‌ی همه‌ی شهروندان. این اپ باید حاوی همه‌ی اطلاعات ضروری درباره کرونا باشد و کاربران آن بتوانند روزانه به سوالات اپ پاسخ دهند و محل سکونت و آخرین وضعیت سلامت و نشانه‌های تنانه‌ی ابتلا را گزارش ‌کنند تا این کلان‌داده راهنمایی شهروندان و خدمات‌رسانی نهادهای حکمرانی و مدنی و درمانی به آن‌ها را کارآمدتر کند.

۱۰- تشویق دیگران به پرهیز از دست‌دادن، بوسیدن و بغل کردنِ حتی دوستان و نزدیکان و درخواست از همه برای استفاده از ماسک در شهر و حضور دیگران.
 
امروز وقت ناله و تضعیف روحیه‌ و اعتماد عمومی به نهادهای حکمرانی و مدنی و سایر شهروندان نیست. با ارتقای فوری همکاری موثر میان همه‌ی شهروندان و نهادهای مسئول، #کرونا_را_شکست_میدهیم.
 
https://t.me/jalaeipour
by via لینکستان | لینک‌های جذاب!

نظرات