قربانی در ادیان برای چیست؟

سوال خوبی بود. ممنونم.

شما اگر اهل مطالعه باشید و تاریخ خوانده باشید باید بدانید که در گذشته انسان‌ها بدلیل عدم علم و دانش کافی تمام حوادث و رویدادها را به خدایان منتسب می‌کردند. یعنی وقتی رعد و برق می‌شد، می‌گفتند کار خدای فلان است. باران می‌آمد میگفتند کار آن یکی الهه است. خشکسالی میشد دست بدامن فلان خدا می‌شدند و…
انسان باستان برای سر براه کردن و بدست آوردن دل آن خدایان چکار کرد؟ شروع کرد به هدیه دادن به خدا. یعنی باران می‌خواستند، پس به خدای باران هدیه می‌دادن که گاه شامل قربانیهای انسانی بود. اگر آتشفشان می‌شد قربانی درون چاله کوه می‌انداختند تا خدای آتشفشان آرام گیرد. و…

افسانه پیامبران ازجمله ابراهیم ریشه در این آیین‌ها دارد. آن زمان احیانا رسم قربانی کردن انسان در آن جامعه وجود داشته و ابراهیم هم از آن رسم پیروی می‌کرده. و احیانا جایگزین کردن گوسفند بجای انسان ایده نوآورانه و بسیار پیشرفته‌ای بوده اما با هدف اینکه بالاخره یک نفر عاقلی پیدا شده و گفته چرا پسر بچه‌ی خوشگل و کاری را بکشیم؟ بگذار حیوان را فدای انسان کنیم. هیچ بعد ماورایی و خدایی و… هم نداشته. دستش هم درد نکند که چنین ایده‌ای داده.

برای اینکه مطمئن شوید قربانی کردن انسان در قدیم خیلی عجیب و کم‌یاب نبوده ۲ تا نمونه مستند اسلامی می‌آورم: ۱- قربانی کردن یونس برای رهایی از طوفان دریا که در قرآن هم ذکر شده. و ۲- تصمیم عبدالمطلب پدربزرگ پیامبر اسلام برای قربانی کردن عبدالله پدر پیامبر. نمونه خارجیش هم داریم سرچ کنید قربانی کردن انسان در اقوام باستانی نظیر اینکا، آزتک و…

سعی کنید داستان‌های ادیان را از دید تاریخی (تاریخ مدرن) بخوانید تا بفهمید داستان از چه قراره.



source https://medium.com/@golstar/%D9%82%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-ab64087502f1?source=rss-8c767f30b98d------2

نظرات